Een gewone witte doos

De verpakking werd gebracht door een vriendelijke Postnl-bezorger en mijn zoon werd erg verblijd door de inhoud van de doos…
Aan de buitenkant was de afzender niet aanwezig, maar na het uitpakken van de inhoud, konden we er niet meer omheen. Een fraai design van Adidas.

Kunst en eten: Fooddesign

Fooddesign is in opkomst. En dat terwijl het al lang bestaat. Alles in de supermarkt is namelijk fooddesign, bedacht door conceptmakers en ontwerpers. Food designers vinden dat eten méér is dan het stillen van honger alleen: zij zorgen ervoor dat voedsel aantrekkelijk is voor al onze zintuigen, maar ook praktisch. De laatste jaren zie deze trend steeds meer doorzetten naar nieuwe horecaconcepten.

Het horecaconcept Midi heb ik zelf 10 jaar geleden opgezet. Binnenkort zullen we een aantal nieuwe ontwikkelen in dit concept door gaan voeren.
Bekijk het prachtige filmpje van Food Inspiration 2011! Dan kijk nog even rond en eet ik er op los…

 

Filmpje Food Inspiration 2011

FloraHolland, Floraviewer en Marginpar

Ook in de bloemensector zijn de apps en mobiele applicaties in opkomst. Leuk om te zien dat de responsive website van Marginpar als voorbeeld is gebruikt in de communicatie van Floraholland en taGGle bij de Floraviewer.

FloraViewer is een mobiele applicatie die de bloeicyclus van bloemen en planten versneld op de smartphone in beeld brengt. Een korte film geeft de koper of de ontvanger van de bloemen of plant een compleet en kleurrijk beeld van het bloeiproces. Tevens zijn in de applicatie verzorgingsadviezen verwerkt en geeft het een indruk van de levensduur en kwaliteit van het product. 

 

Responsive design voor Marginpar

De afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest met het ontwerpen en bouwen van de responsive website voor Marginpar. Marginpar ontwikkelt unieke noviteiten in de bloemsector. De prachtige producten van Marginpar zijn nu goed te bezichtigen op de website, ipad en iphone. Innovatief als Marginpar is kan men de nieuwe ontwikkelingen van dit bedrijf volgen op de diverse devices. Binnenkort wordt een nieuwe snijclematis geïntroduceerd in de Clematis Amazing Series: de Star River.

www.marginpar.nl

Storytelling

Midi Mondial is half september opnieuw open gegaan in Museum Volkenkunde te Leiden. Voor dit trendy lunchcafé is dit dé plek om verhalen te vertellen. Verhalen over diverse culturen, verhalen over de oorsprong van de verschillende spijzen en voornamelijk verhalen over de ontmoetingen tussen mensen. Er is een prachtige serie portretten gemaakt die het bovenstaande concept verbeelden. De foto’s zijn gemaakt door Patricia Nauta.

 

 

 

 

Manual training leiderschap

Een aantal maanden geleden maakte ik dit boekje in opdracht van Bedrijfsmotivaties t.b.v. een aantal trainingen bij HVL in Eindhoven.

Blader door het boekje.

[issuu width=420 height=210 backgroundColor=%23222222 documentId=120417101417-64d23c079e70444da58cb7a4216741cd name=boekje username=hakijk tag=manual unit=px v=2]

Ollo heeft interactief logo

De logo’s vliegen ons elke dag om de oren. Het ontwerpbureau Bibliothèque kwam met een hele vernieuwende invulling voor het logo van het telecommerk Ollo. Een interactief logo waaraan je op een tablet of smartphone kunt trekken. Het neemt de vorm aan die jij wilt..en uiteindelijk schiet ‘ie weer terug in zijn oorspronkelijke setting. Ik vind het een mooi logo en een leuke ontwikkeling. Zelf proberen? Klik op het logo

Hakijk maakt filmpje voor Serious Request

Leiden is in last…het is druk in de stad, kerstdrukte, ja wellicht. Daarbij natuurlijk Het Glazen Huis van Serious Request. Een jaarlijks evenement van 3FM om geld op te halen voor het Rode Kruis. Dit jaar voor de moeders in de oorlogen.This one ’s for mama.

Voor deze gelegenheid maakte ik snel een filmpje:

 

Ook de NOS besteedde er aandacht aan:

 

Mensen houden van bloemen…of was het bloemen houden van mensen

Vandaag veel moois gezien op de Trade Fair  in Aalsmeer. Naast de prachtige bloemen was ik onder de indruk van de nieuwe trends en innovatie op het gebied van de sierteelt.


De favoriete bloemen uit mijn tuin kan ik nu voortaan thuis op tafel zetten. Marginpar heeft al drie soorten snij-Clematis geïntroduceerd. Over innovatie gesproken…
Ik maakte de productbrochure voor Marginpar. Zie hieronder een aantal pagina’s.


Nu is het wachten op andere nieuwe soorten!

Apple, imac, iphone, ipad…isad

Tja, vreemd om de dag zo te beginnen achter je zoveelste Apple. Ik kan me nog goed herinneren dat ik het eerste ‘kleine kastje’ op de academie aanschafte om thuis mijn opdrachten te kunnen doen. Ik kocht hem bij Tirso Francés, een kunstacademiestudent die alle nieuwe ontwikkelingen volgde en er ook gelijk wat mee deed. Hij is inmiddels alweer jaren creatief directeur van een bekend ontwerpbureau Dietwee.

Na 17 jaar in het vak is er een behoorlijk collectie gepasseerd en opgebouwd. Drie Imac, een Macbook, een Ipad, een Iphone en twee oudjes op de zolder, ergens zwerft nog een oude laptop…

De man achter dit alles in vannacht overleden. Steve Jobs

Here’s to the crazy ones, the misfits, the rebels, the troublemakers, the round pegs in the square holes… the ones who see things differently — they’re not fond of rules… You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them, but the only thing you can’t do is ignore them because they change things… they push the human race forward, and while some may see them as the crazy ones, we see genius, because the ones who are crazy enough to think that they can change the world, are the ones who do.

Steve Jobs
1955-2011

Deze afbeelding is gemaakt door Jonathan Mak Long, een 19-jarige jongen uit Hong Kong